15 Mei 2017 //
125.000 euro op 40 seconden
Balls & Glory doet een beroep op crowdfunding via Look&Fin om zijn groei te financieren

Op 15 mei 2017 haalde chef Wim Ballieu in Gent een bedrag van € 125.000 op via crowdlending (leningen aan kmo’s). Wim Ballieu is de oprichter van restaurant Balls & Glory en innoveert zowel in de keuken als op financieel vlak. De ondernemer wil zo zijn groei financieren.

Het bedrag werd in slechts 40 seconden ingezameld via de beleggers-community van Look&Fin, de Belgische marktleider op het vlak van crowdlending.

Balls & Glory is een ‘slowfood’ restaurantconcept op basis van traditionele, handgedraaide gehaktballen. Vandaag bestaat de groep uit zes restaurants (drie franchises) en een foodtruck. In 2013 werd Balls & Glory verkozen tot beste foodconcept van Europa. Begin 2017 ging het concept internationaal met een eerste vestiging in Nederland.

Het bedrijf wilde via Look&Fin € 125.000 inzamelen als werkkapitaal van de groep en om recente investeringen in software-systemen te herfinancieren. De beleggers worden maandelijks terugbetaald vanaf de eerste maand na hun investering.