6 November 2018 //
Atradius lanceert mee online handelsplatform
Atradius en Kemiex lanceren het eerste online handelsplatform voor de farmaceutische-, veterinaire-, en voedingsindustrie. Het platform moet de veiligheid van online handelen vergroten en helpt bij het identificeren van betrouwbare handelspartners.

Atradius en Kemiex lanceren samen een digitaal handelsplatform voor ruwe grondstoffen in de farmaceutische, veterinaire, voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. De nieuwe digitale marktplaats laat kopers en verkopers toe om op een veilige en betrouwbare manier te handelen, en via Atradius hebben zij de mogelijkheid om risico's af te dekken. Het platform is in 8 landen beschikbaar, waaronder België, Frankrijk en Nederland.

Het platform is ontworpen als alternatief voor bestaande handelsprocessen die vaak tijdrovend, ondoorzichtig en tot persoonlijke netwerken beperkt zijn. Het speelt ook in op de noodzaak om in de farmaceutische sector, veterinaire industrie en voedingssector de kwaliteitscontrole-maatregelen strikt na te leven. Atradius levert een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid en transparantie van het platform door een kredietverzekering voor afzonderlijke transacties aan te bieden die via één klik op het Kemiex-platform kan geactiveerd worden.

Wereldwijde digitale marktplaats

De gebruikers van het platform zijn rechtstreeks verbonden met een wereldwijd netwerk van gekwalificeerde tegenpartijen, waardoor ze de doorlooptijden verkorten, concurrerende prijzen realiseren en controle over het handelsproces behouden. Het grootste voordeel is dat kopers en verkopers handelen met betrouwbare partijen die voldoen aan alle relevante regelgeving en kwaliteitscontroles en bovendien kredietwaardig zijn. Kemiex beoordeelt of elk bedrijf op het platform voldoet aan kwaliteitsnormen en sectorregels, terwijl Atradius de kredietwaardigheid van de handelspartners beoordeelt. Samen bewaken en evalueren zij de bedrijven, de transacties en het gedrag van handelaren om ervoor te zorgen dat elke transactie via het platform zo veilig mogelijk is.

“Dit strategische partnership geeft uitdrukking aan ons vermogen om innovatieve kredietoplossingen te ontwikkelen voor onze klanten en nieuwe activiteiten te ontplooien in de kredietverzekeringsmarkt. We willen op het gebied van digitalisering vooroplopen en onze klanten ondersteunen bij het verrichten van betrouwbare handelstransacties met internationale partijen”, vertelt Isidoro Unda, CEO van Atradius.

De kredietverzekering die via het platform wordt aangeboden, is beschikbaar voor handelaren die geregistreerd staan in Duitsland, Zwitserland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, Frankrijk en Nederland.