25 September 2018 //
Jo Cobbaut
BDO België zoekt bedrijfsrevisoren tot in Afrika
Door de strengere regels die de financiële waakhond FSMA en Europa aan bedrijven opleggen, stijgt de vraag naar bedrijfsaudits bij BDO België. De afdeling groeit in 2018 met ruim 10%. Om aan de stijgende vraag te voldoen, werft BDO België tegen 1 oktober 45 extra mensen aan. Geen sinecure op de Belgische arbeidsmarkt. Het bedrijf rekruteert revisoren tot in Zuid-Afrika.

De krapte op de arbeidsmarkt verplicht BDO België om creatief te zijn. Het advieskantoor verruimt zijn horizon tot in Zuid-Afrika om bedrijfsrevisoren te rekruteren. “Voor 1 oktober 2018 werven we 45 extra revisoren aan," zo schrijft Hans Wilmots: "Maar de strengere regels in auditing maken de zoektocht naar die extra collega’s er niet makkelijker op. Velen haken af omwille van de wildgroei aan extra regels. Vooral de meer ervaren profielen zijn moeilijk te vinden op de Belgische markt.”

Regelgeving

De steeds strengere “compliance”-regels verplichten auditkantoren om extra procedures en monitoringsystemen in te voeren om aan te tonen hoe ze die nieuwe procedures intern opvolgen. Per mandaat investeert BDO België daardoor 5 à 10% extra ten opzichte van vroeger.

Rotatiewet

BDO België verwacht ook nog extra in auditing door de zogenaamde rotatiewet. De rotatiewetgeving verplicht grote bedrijven om de 9 jaar van revisor te veranderen. Dat zet de deur open voor middelgrote spelers als BDO, omdat grotere revisoren zich geen kandidaat meer stellen.

“Een beperkt aantal beursgenoteerde bedrijven heeft in het kader van good governance de verplichte rotatie al toegepast. Maar de meeste Bel20’ers hebben maximaal gebruik gemaakt van de extra overgangsmaatregelen waardoor de rotatie zich pas in 2021 en 2024 zal laten voelen,” zo stelt Veerle Catry, Managing Partner Financial Audit BDO België.