18 Juli 2018 //
België walhalla voor govtech?
Start it @KBC lanceert internationale oproep voor start-ups die overheden willen transformeren

Start it @KBC wil start-ups in govtech vanuit de hele wereld naar België halen. Govtech is een relatief jonge discipline. De concentratie van internationale instellingen maakt van ons land de ideale omgeving om start-ups te laten groeien. “Wat Londen is voor fintech, Boston voor medtech en Israël voor hardware, kan België worden voor govtech.” De Belgische federale overheid is alvast enthousiast.

In de Verenigde Staten gooien govtech start-ups als OpenGov en Quorum hoge ogen. Ze transformeren overheden, en loodsen hen het digitale tijdperk in. In Europa is govtech nog grotendeels braakliggend terrein, maar Lode Uytterschaut, Founder en CEO van Start it @KBC, is ervan overtuigd dat er een grote markt is voor start-ups die zich op het domein van de overheid wagen.

“De razendsnelle technologische vooruitgang stelt ook overheden, zowel lokaal als nationaal en internationaal, voor gigantische uitdagingen. Maar hun omvang en hun structuur staat innovatie soms in de weg, terwijl ze toch moeten inspelen op de evolutie die de samenleving rondom hen ondergaat. Start-ups kunnen een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de overheid. Denk hier in eigen land maar aan Citizenlab, een start-up uit een van de allereerste Start it @KBC-lichtingen, dat ondertussen al tientallen steden en gemeenten helpt om via digitale kanalen de betrokkenheid van hun burgers te vergroten.”