30 Augustus 2018 //
Belgisch uitwisselingsplatform voor cryptoactiva
BIT4YOU lanceert het eerste Belgische uitwisselingsplatform voor cryptoactiva zoals bitcoin. De lancering markeert een nieuwe stap in de Belgische fintechwereld.

CEO Sacha Vandamme, een jonge computerwetenschapper van 24 jaar, onthulde gisteren het platform in aanwezigheid van viceminister en minister van digitale agenda Alexander de Croo in. De Croo had de eer om de eerste transactie te verrichten.

Elke maand wordt 400 miljard euro aan bitcoins verhandeld. Het BIT4YOU-platform biedt een oplossing die in lijn is met de Belgische wetgeving, maar ook met de nieuwe richtlijnen inzake de bestrijding van de financiering van terrorisme en het witwassen van geld (AMLD5) die vanaf 2019 in voege treden.Twee ondernemers ondersteunen het project: Marc Toledo (Toledo Telecom) en José Zurstrassen, (Skynet, Keytrade Bank, Mymicroinvest).. Worldline ondersteunt BIT4YOU met zijn innovatieve betaaltechnologie en laat gebruikers van het platform toe eenvoudig en veilig te betalen met cryptomunten via een betaalkaart.