Verschenen in het magazine van 2017 juni
25 Juli 2017 //
Peter Ooms
Belgische CFO’s willen flexibelere jobmarkt
Tweehonderd Belgische CFO’s en financieel directeurs gaven hun mening over maatregelen om het concurrentievermogen van het bedrijfsleven te vergroten. Een flexibelere arbeidsmarkt komt op de eerste plaats, gevolgd door lagere socialezekerheidsbijdragen.

Hoe competitief blijven?

Onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van gespecialiseerd rekruteringsbedrijf Robert Half, onthult de belangrijkste factoren voor bedrijven om competitief te blijven: een flexibelere arbeidsmarkt (71 procent), lagere socialezekerheidsbijdragen (61 procent) en een beperking van de automatische loonindexering (45 procent). Dat blijkt uit de respons van tweehonderd Belgische CFO’s en financieel directeurs op de vraag welke maatregelen nodig zijn om het concurrentievermogen van het bedrijfsleven te vergroten.

 

Vooral in Vlaanderen

In Vlaamse bedrijven is de nood aan een flexibele arbeidsmarkt het hoogst. 84 procent van de Vlaamse CFO’s wenst een flexibelere arbeidsmarkt. Dat is opmerkelijk hoger dan bedrijven uit Brussel (67 procent) en Wallonië (62 procent). “Meer flexibiliteit heeft voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Het laat organisaties toe snel in te spelen op bedrijfsveranderingen, drukkere periodes en tijdelijke noden. Medewerkers krijgen meer flexibiliteit in hoe ze hun werk structureren en wanneer ze werken”, klinkt het bij Frédérique Bruggeman, managing director Robert Half BeLux.