2 Mei 2017 //
BNP Paribas Fortis neemt de activiteiten van Paysquare België over
BNP Paribas Fortis heeft een overeenkomst bereikt over de overname van de activiteiten van PaySquare in België, een dochter van het bedrijf Worldline. Met deze acquisitie versterkt BNP Paribas Fortis zijn concurrentiepositie op de markt van de kaartbetalingen, en dat zowel voor de fysieke terminals als de virtuele (e-commerce).

BNP Paribas Fortis en het bedrijf Worldline hebben een overeenkomst bereikt over de overname van de activiteiten van PaySquare in België. Ter herinnering: de overdracht van de Belgische dochter van PaySquare vloeide voort uit een beslissing die de Europese Commissie in 2016 nam op basis van de EU-concentratieverordening nadat Worldline had aangekondigd dat het van plan was om Equens en zijn dochter PaySquare over te nemen.
De overeenkomst heeft alleen betrekking op de Belgische markt en betreft de verwerving van de contracten en gegevens van ongeveer 7.000 handelaars (klanten van PaySquare in België), en van commerciële partnerships (contracten met handelaars), alsook de overname van verkoopmedewerkers.

De overname van de activiteiten van PaySquare in België sluit aan op de doelstelling van BNP Paribas Fortis om op zijn thuismarkt nadrukkelijker aanwezig te zijn in het domein van de acceptatie en verwerking van elektronische betaaltransacties en om die sector dynamischer te maken door een concurrentieel aanbod voor privéfirma’s, overheidsbedrijven, handelaars en vrije beroepers voor te stellen.