16 Oktober 2018 //
Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen versterkt iBeauty
Starter iBeauty wil marktleider worden in beheersystemen voor schoonheids- en kapsalons.

Business Angels van BAN Vlaanderen nemen het initiatief om het kapitaal van iBeauty te verhogen en zo de Belgische online technologie-starter op weg te helpen om de markt van schoonheids- en kapsalons te veroveren. Samen met externe business angels, aangevuld met een Klimoplening via LRM en een lening via Fortis, trekt de onderneming vers groeikapitaal aan en evolueert het van BVBA naar NV.

 iBeauty ontwikkelt een online platform voor het beheer van schoonheids- en kapsalons. Door middel van de kapitaalverhoging zal de onderneming verdere functionaliteit aan zijn platform kunnen toevoegen en sterk inzetten op sales en marketing.

 

iBeauty ontstond als een nevenproject van het webdesignbureau van stichter en CEO Michel Smekens samen met medestichter Frédéric Klinkers.  De jonge onderneming ontwikkelt een online beheersysteem voor schoonheids- en kapsalons. Het platform beheert alle aspecten van de bedrijvigheid: agenda en afspraken, voorraden, personeel, promo's, financiën en communicatie. Het platform neemt de uitbater administratie uit handen en maakt zo tijd vrij voor de kerntaken met hoge toegevoegde waarde. Het geeft ook inzichten in patronen en trends.