5 Juli 2018 //
Business Angels Netwerk Vlaanderen helpt Epihunter
Business Angels van BAN Vlaanderen investeren samen met JIDOKA en BlueHealth Innovation Fund 250.000 euro in de Limburgse starter Epihunter. Een gelijk bedrag dat bestaat uit leningen door LRM KlimOp en een bank brengt de volledige kapitaalinjectie op een totaal van 500.000 euro.

Epihunter NV zal de fondsen inzetten om zijn product Epihunter Classroom verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Epihunter Classroom is de eerste innovatieve digitale oplossing van het bedrijf die helpt om de impact van epilepsie op het dagelijkse leven te verminderen. Naast kapitaal, brengen de Business Angels expertise en wereldwijde contacten aan die de starter zullen helpen om haar ambities waar te maken.

Epihunter werd in 2017 opgericht door Tim Buckinx op vraag van zijn zoon die absence epilepsie heeft. Absence epilepsie is een vorm van epilepsie gekenmerkt door korte blackouts. Omstaanders kunnen een absence-aanval vaak niet onderscheiden van dagdromen of verstrooidheid. Epihunter Classroom maakt nu door middel van sensoren deze aanvallen zichtbaar. Zo kan de leerkracht de les na de aanval even herhalen.

"Epihunter Classroom helpt kinderen die zulke aanvallen hebben om beter mee te kunnen in de klas tijdens de les", vertelt CEO Tim Buckinx. "Dit is een hele geruststelling voor ouders. De ouders kunnen bovendien via een webportaal objectieve informatie krijgen die zij dan op termijn weer kunnen terugkoppelen naar de behandelende neuroloog."

Epihunter deed in eind 2017 een eerste seed funding ter waarde van 120.000 euro, bestaande uit een injectie van 70.000 euro door tech startup accelerator imec.istart, aangevuld met 50.000 euro Innovatiesubsidie van de Provincie Limburg. De onderneming besteedde deze eerste werkingsmiddelen onder meer aan een beta-test met 20 gebruikers in België en Nederland. Ze ambieert om tegen het einde van dit jaar het aantal uit te breiden tot 100 betalende gebruikers in heel Europa en in 2019 naar 1000 gebruikers te gaan.