2 Juli 2018 //
Business Angels stappen in starter Look Live Media
Het bedrijf is het resultaat van een samenwerking met Roularta Media Group en Google en mikt op de bestrijding van fake news.

Look Live Media, een Belgische starter die AI-technologie ontwikkelt dankzij een partnership met Roularta Media Group en een investering van Google, trekt twee business angels van BAN Vlaanderen aan. In deze tweede kapitaalronde van het bedrijf, stappen de angels gedeeltelijk in met een investering van 80.000 euro en ook vooral met raad en daad. Ze moeten de jonge onderneming in staat stellen met haar technologie de wereldwijde markt te veroveren. De inbreng van de angels ligt dan ook voornamelijk op het vlak van ondernemerservaring en een wereldwijd commercieel netwerk.

Look Live Media ontwikkelt een applicatie die mediahuizen in staat stelt om de plaag van fake news te bestrijden. Donald Staar, oprichter en CEO van Look Live Media: “Fake news is een toenemend probleem in de globale mediawereld. Wij willen de plaag bestrijden door middel van onze AI-gebaseerde oplossing VeriFlix. De oplossing is beschikbaar als white label app en weldra ook als Software Development Kit (SDK) die geïntegreerd kan worden in de bestaande omgeving van een nieuwsorganisatie. De technologie brengt media in contact met lokale journalisten waar ook ter wereld en zorgt er voor dat accurate beelden van actuele gebeurtenissen op transparante en betrouwbare manier bij het publiek terecht komen."