22 Maart 2017 //
Geert Degrande
CFO als people manager
“Bedrijven moeten zich met het talent van hun mensen onderscheiden en aangezien de CFO veel meer dan vroeger een echte strategische copiloot moet zijn van de CEO, is de zoektocht naar toptalent in financiële domeinen voor veel organisaties erg moeilijk. Temeer omdat CFO’s tegelijk ook meer en meer duizendpoten moeten zijn met sterke people management skills,” zegt Pascale Simon. Zij heeft in de herfst van 2016 Heidrick & Struggles versterkt als Partner Financial Services – Financial Officers – CEO & Board Practice.

Ze beaamt dat de “war for talent” voor financiële topfuncties steeds heviger woedt. België blijft ondermaats scoren wanneer het aankomt op het invullen van vacatures. In Europa heeft enkel Tsjechië een groter percentage openstaande jobaanbiedingen. Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat deze week heeft bekendgemaakt.
 In ons land is 2,9% van alle banen niet ingevuld. Dat is veel meer dan het Europese gemiddelde van 1,8%. In België is het cijfer in twee jaar tijd toegenomen van 2,1 procent tot bijna 3 procent. Ook buurlanden Duitsland (2,6%), het Verenigd Koninkrijk (2,5%), Nederland (2,0%) zijn bovenaan de lijst terug te vinden. Vooral de Belgische industrie- en bouwsector doen het volgens dat rapport slecht in vergelijking met andere landen. Pascale Simon wijst erop dat ook de zoektocht naar financieel toptalent voor veel organisaties niet van een leien dakje loopt. “Bedrijven ervaren steeds meer concurrentie bij het aantrekken van geschikte kandidaten”, geeft ze aan. “Aangezien Heidrick & Struggles de absolute leider wil worden als adviesbureau voor het aantrekken van leidinggevende profielen, voornamelijk voor bedrijven die het verschil kunnen maken in de Belgische economie, is daar een belangrijke rol voor ons weggelegd.”

Verandering op alle vlakken

Dat de zoektocht naar financieel talent voor veel bedrijven vandaag niet bepaald een gemakkelijke opdracht is niet verwonderlijk. “Verschillende factoren spelen daarbij een rol”, zegt Pascale Simon. “Na de economische crisis van 2008 en 2009 lag de nadruk bij veel organisaties op kostenbesparingen, maar mede door de stimuli van de centrale bank verschuift de aandacht weer naar groei en investeringen. Daarbij zijn strategische keuzes nodig, en de CFO heeft een bepalende rol bij het maken daarvan. Ondertussen is ook de technologie de laatste jaren in een enorme stroomversnelling geraakt. CFO’s moeten dus van de hoed en de rand weten als het over cloudtoepassingen gaat. Naast inzicht in strategische keuzes en in technologie, is het ook belangrijk dat ze rekening houden met het feit dat steeds meer organisaties, zeker in de technologische sector, overschakelen naar een ander inkomstenmodel. In plaats van een verkoop in keer te factureren, kunnen ze hun inkomsten maar innen naarmate de klanten van hun diensten gebruik maken. Bedrijven schakelen over van CAPEX naar OPEX. En last but not least is de CFO veel minder dan vroeger iemand die alles bewaakt vanuit de controletoren, maar de aanvoerder van een team. Geen enkele CFO kan het zich nog veroorloven niet over voldoende people management skills te beschikken.”