6 December 2018 //
Contactloos betalen is dé trend van 2018
Worldline registreerde meer dan vier miljoen contactloze transacties in oktober 2018, een verzevenvoudiging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Contactloos betalen is vooral bij lage bedragen populair: 10% van alle transacties tot 5 euro via Bancontact was in oktober 2018 contactloos.
  • Belgische handelaars moedigen consumenten vanaf vandaag aan om hun kerst- en eindejaaraankopen contactloos te betalen in de winkel.
  • Worldline registreerde meer dan 4 miljoen contactloze transacties in oktober 2018, een verzevenvoudiging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar;

 

Contactloos betalen is dé trend van 2018. Dat besluit Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, uit de elektronische transactiecijfers. Het aantal contactloze betalingen is op een jaar tijd meer dan verzevenvoudigd. In oktober 2017 tikte de Belg zijn smartphone of Bancontact-bankkaart bijna 600.000 keer tegen een betaalterminal. In oktober 2018 ging het al om meer dan 4 miljoen transacties. Met de eindejaarperiode in het vooruitzicht, moedigt Worldline samen met de belangrijkste betaalschema’s de consument aan om zijn kerstaankopen contactloos te verrichten. Dat is veilig, snel en gemakkelijk.