26 Juni 2017 //
CRiON lanceert SME QuickPay
Om het falen van de “late payments directive” te compenseren, start Crion met SME QuickPay: een erecode voor grote bedrijven om kmo's correct te betalen.

De EU Richtlijn laattijdige betalingen werd door de Belgische wetgever omgezet in de wet van 22 november 2013 met als doel de bestrijding van de betalingsachterstand tussen handelaars. Door deze wet werd een duidelijk betalingskader gecreëerd waarbij de betalingstermijn van 30 dagen contractueel tot maximum 60 dagen mocht verlengd worden. De realiteit blijkt anders, vooral in de relatie grote bedrijven, kleine toeleveranciers.
Vandaar dat CRiON “SME QuickPay” lanceert waarbij grote bedrijven zich engageren hun kleine leveranciers steeds snel en correct te betalen. Het manifest dat zowel een “gentlemen’s agreement” als een kwaliteitslabel is, sluit naadloos aan bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen initiatief van de Vlaamse Overheid en zet de mooie voornemens om in de praktijk.

 

Peter Van Den Broecke, CFO van Daikin Europe: “Ik heb totaal geen probleem om mij te engageren naar onze kleine leveranciers. Uiteindelijk hebben die leveranciers ook vrijwel geen impact op de liquiditeit van onze onderneming. Voor grote leveranciers is dat iets anders. Daar worden prijs en betalingscondities samen besproken.”

 

Jean-Louis Coppers besluit: “Voor grote bedrijven is een gezonde en stabiele toeleveringsketen essentieel. Door KMO’s correct te betalen is een groot bedrijf zeker van een gemotiveerde leverancier en een stabiele productkwaliteit. Enkel hierdoor kan een groot bedrijf 100% kwaliteit en service garanderen naar de eindklant en is het bedrijf in staat zijn sterke positie in de markt te behouden”.