27 September 2018 //
Digitale thesaurie wordt een realiteit
Het partnership ‘Journeys to Treasury’ tussen BNP Paribas, PwC, SAP en EACT kondigt de publicatie aan van een nieuw rapport

'Journeys to Treasury 2018’ onderzoekt de digitale thesaurie in de praktijk en de manier waarop toonaangevende treasurers met innovatieve technologieën en bankdiensten de waarde van het bedrijf niet alleen beschermen en versterken maar ook waarde toevoegen.

Het ondertussen driejarige partnership tussen BNP Paribas, PwC, SAP en de European Association of Corporate Treasurers (EACT) wordt almaar sterker dankzij de publicatie van het nieuwste ‘Journeys to Treasury’-rapport. Het unieke rapport ontstaan uit deze samenwerking biedt eens te meer deskundige inzichten en praktische ervaringen met onderwerpen die belangrijk zijn voor de thesaurie van vandaag en morgen.

Er staan veel eisen en prioriteiten op de agenda’s van treasurers. De keuze van de onderwerpen werd bepaald op basis van een zorgvuldig uitgevoerd onderzoek bij senior corporate treasurers naar aanleiding van de EACT-top in 2018. Uit dat onderzoek bleek dat de optimalisering van het liquiditeitsbeheer voor veel treasurers een prioriteit blijft, meer bepaald het zoeken naar nieuwe en ontluikende oplossingen die nieuwe kansen bieden om een operationeel en strategisch voordeel te creëren. Digitale technologieën bieden mogelijkheden om veranderingen door te voeren en een concurrentievoordeel te realiseren. Treasurers spelen een groeiende rol, zowel bij het faciliteren van digitale strategieën in hun kernactiviteiten als bij het transformeren van processen en inzichten in liquiditeit en risico’s.