7 September 2017 //
Dirk Verbruggen (Cheops) : “We blijven investeren om te groeien”
Cheops, de Belgische specialist in IT & Business Technology Services die volop inzet op het model “IT as a service”, is er vast van overtuigd dat bedrijven steeds meer technologie nodig zullen hebben om hun groei te bestendigen.

Het bedrijf, dat al kantoren heeft in Edegem en Zaventem opent er nu ook één in Gent. Dat gebeurt na de overname van de cloud services-afdeling van het Gentse Behind The Buttons. Bovendien kondigt Cheops ook een forse investering aan in de bouw van een nieuw datacenter. CFO Dirk Verbruggen wil in verband met de overname geen bedragen noemen. “Ik kan wel zeggen dat we er bewust voor kiezen om dichter bij de klanten in Oost- en West-Vlaanderen te zitten. We zullen hen met een twintigtal medewerkers voor deze regio kunnen bijstaan. En dat zal goed zijn voor zowat 11% van onze omzet.”

 

Die omzet kwam vorig jaar uit op 23,5 miljoen euro, een stijging met 27% in vergelijking met het jaar voordien. Ook voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzetstijging met zowat 25%. “Omdat technologie belangrijker en complexer wordt”, geeft Dirk Verbruggen aan, “zijn bedrijven steeds nadrukkelijker op zoek naar een technologiepartner die hen helpt om hun business te ontwikkelen. We zetten de financiële middelen waarover we dankzij onze groei en het werken voor klanten als Arcelor Mittal, Ontex en Honda, beschikken maximaal in om te investeren.

 

Het is voor een CFO prettig om niet altijd in de eerste plaats te moeten kijken naar mogelijke besparingen maar om ook geld te kunnen uitgeven.”
Het geld wordt niet alleen gebruikt voor overnames – vorig jaar nam Cheops ook al sectorgenoot it-Flex over - maar ook voor de uitbreiding van het dienstenaanbod op het vlak van applicaties, cloud en veiligheid en voor investeringen in de vierde generatie van de eigen cloudinfrastructuur. “Om onze sterke groei voort te zetten”, zegt Dirk Verbruggen nog, “investeren we ook in een nieuw datacenter dat vanaf februari 2018 operationeel zal zijn en in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Over heel het jaar zullen we zo’n 75 talenten hebben aangetrokken. We kunnen geld uitgeven, omdat onze omzet stelselmatig groeit. De technologieën die we voor de klanten inzetten hebben immers hun sporen verdiend in het versterken van hun business.”