6 Maart 2018 //
Durabrik: wie kiest voor een duurzame wagen krijgt zonnepanelen
In het kader van duurzame mobiliteit besliste aannemer Durabrik om zijn mobiliteitsaanpak grondig te herzien en koos het resoluut voor de uitbouw van een duurzaam wagenpark. Werknemers kunnen vanaf nu ook kiezen voor een elektrische wagen of een wagen op CNG (aardgas).

Karolien Vlassenroot, finance manager bij Durabrik: “Bij Durabrik is duurzaamheid het laatste jaar een strategische prioriteit geworden. Een duurzaam wagenpark kon dus niet uitblijven. Samen met Ecopuur, onze dochteronderneming gespecialiseerd in duurzame energietechnieken zijn we op zoek gegaan naar de beste oplossing voor onze medewerkers. Zo kwamen we tot een gevarieerd aanbod met onder andere een elektrische wagen en een wagen op CNG.”
Durabrik kiest niet enkel voor een duurzaam wagenpark, het bedrijf wil haar medewerkers ook helpen om ecologischer te rijden. “Sinds begin 2018 organiseren we een opleiding ecodrive. Via een D-cam op het dashboard wordt gedurende één uur de rijstijl geanalyseerd en vervolgens krijgt de medewerker tips om ecologischer te rijden. We kregen hier al veel enthousiaste reacties op.”
Durabrik beloont medewerkers die kiezen voor een duurzame wagen met een extra duurzaamheidsbudget dat ze kunnen besteden aan o.a. zonnepanelen. Steven Vanden Brande, energie adviseur bij Ecopuur, legt uit: “Bedrijven of gezinnen met zonnepanelen creëren in periodes van volle zon vaak een overschot aan elektriciteit dat ze op het net moeten injecteren en dus verliezen. Dit overschot kunnen ze natuurlijk wel gebruiken om de batterij van een elektrische wagen op te laden. En bovendien rijdt een elektrische wagen op zonnestroom nog goedkoper.”