18 Januari 2017 //
Eddy Aerts (Matexi): “Financiële opleiding voor niet-financiële medewerkers verhoogt onze rendabiliteit”
Omdat projectontwikkeling financieel, fiscaal en technisch een moeilijke materie is en omdat Matexi zijn medewerkers een beter zicht wilde bieden op de financiële consequenties van bepaalde beslissingen, werkte het bedrijf samen met de externe partner SBM een financiële opleiding uit voor niet-financiële medewerkers. “De beslissing werd in dialoog genomen door de financiële afdeling en het algemeen management”, legt CFO Eddy Aerts uit.

Projectontwikkelaar Matexi, met hoofdzetel in Waregem en diverse regionale businessunits, heeft vandaag 350 medewerkers en profileert zich steeds nadrukkelijker als binnenstedelijke ontwikkelaar van ‘stadskankers’, zoals oude fabrieksgebouwen, leegstaande bedrijfspanden of kantoorgebouwen. Voorbeelden zijn het vroegere Militair Hospitaal in Antwerpen dat nu bekend staat als het ‘t Groen Kwartier en het Quartier Bleu, de nieuwe buurt in het havenkwartier in Hasselt.

“Bij projectontwikkeling komt heel veel kijken,” zegt CFO Eddy Aerts, “en misschien meer nog dan bij andere bedrijven zijn er aan elke beslissing belangrijke financiële consequenties verbonden die een invloed hebben op de rendabiliteit. We stelden de nood vast aan een opleiding waarin ontwikkelaars financiële basisprincipes werden bijgebracht. Met extra kennis van zaken kunnen onze medewerkers de partners nog beter te woord te staan.” 

 

Opleiding op maat

Matexi werkte met de externe partner SBM de cursus 'Finance for Non Financials' uit. “Het gaat echt om een opleiding op maat,” zegt Eddy Aerts, “waarin de niet-financiële medewerkers in twee dagen niet alleen de benodigde financiële theorie en basisconcepten leren, maar ook aan de hand van specifieke cases met de materie vertrouwd geraken. We hebben de sessies nu al vier keer gegeven aan een vijftigtal medewerkers en de evaluatie is bijzonder positief. Onze mensen op het terrein kunnen dankzij deze opleiding de vele afwegingen van alternatieven die eigen zijn aan vastgoedontwikkeling veel beter financieel beoordelen. De opleidingen kregen een positieve evaluatie en het is zeker de bedoeling om ze aan nieuwe projectontwikkelaars te geven. Het is ook mogelijk dat we de vaste medewerkers een heropfrissing ervan aanbieden.”
Matexi toont zich op die manier dus niet alleen een pionier in het nieuwe wonen, maar ook in het nieuwe werken, waarin de verschillende afdelingen niet meer in aparte silo’s werken. Iedereen is verkoper, iedereen denkt ook mee aan het financiële plaatje en aan de impact van elk initiatief op de rendabiliteit.