10 April 2018 //
Einde aan frauduleuze facturen en dubbele betalingen
Basware voorspelt dat oplossingen voor leveranciersinformatie en cloudgebaseerde purchase-to-pay een einde maken aan het al zeer lang bestaande probleem van dubbele en nepfacturen.

"Zowel dubbele als frauduleuze facturen hebben invloed op bedrijfs- en aandeelhouderswaarde. Fouten in de factuurverwerking, inefficiënte handmatige processen en slechte gegevenskwaliteit leiden ertoe dat bedrijven leveranciersfacturen dubbel betalen. Dan zijn er frauduleuze facturen die de typische organisatie 5% van de jaaromzet kunnen kosten, aldus de Association of Certified Fraud Examiners", stelt Teemu Toroi, directeur Data Services bij Basware. "Maar deze twee problemen hebben één ding gemeen: ze kunnen beide door technologie worden opgelost."
Basware stelt daarom voor om gebruik te maken van het Basware Network. Teemu Toroi: "De eerste stap om dubbele en valse facturen te elimineren is door niet langer het gebrek aan zichtbaarheid en datafragmentatie te accepteren. Bedrijven moeten op een systematische manier beginnen met het beheren van leveranciersinformatie die niet alleen de crediteuren maar ook de inkoop ten goede komt. Dit is echte samenwerking tussen crediteuren en inkoop."