19 Mei 2016 //
Geert Degrande
Everard Van der Straten (CFO Asit Biotech): “Beursintroductie is zeker niet mislukt”
ASIT biotech, een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf, gericht op de ontwikkeling en toekomstige commercialisering van een gamma immunotherapieproducten tegen allergieën, is vorige week naar de beurs gegaan, maar het bedrijf kon de beleggers niet massaal overtuigen. Het bedrijf – het eerste dat dit jaar naar de beurs gaat - haalde slechts 23,5 miljoen euro op en de introductiekoers ging na de eerste dag al een paar procenten naar beneden.

Toch is CFO Everard van der Straten helemaal niet ontevreden. “We hebben in het verleden kapitaalverhogingen gedaan en converteerbare emissies uitgegeven om ons te financieren en we vonden dat de tijd nu rijp was voor een beursgang. We hebben 3.350.000 aandelen kunnen plaatsen tegen 7 euro per aandeel. Dat is weliswaar minder dan de 3,5 miljoen aandelen die we maximaal konden plaatsen, maar we zijn toch tevreden. Het beursklimaat is momenteel niet al te gunstig, maar het komt erop aan naar de lange termijn te kijken. Nu het seizoen van de pollen eraan komt, zullen we meer belangstelling kunnen krijgen voor ons middel om een pollenallergie tegen te gaan We blijven ervan overtuigd dat Asit Biotech goed gewapend is om de belangrijkste nadelen van de bestaande allergie-immunotherapiemarkt te kunnen ondervangen. We hebben al een goede basis gelegd en zullen dankzij het opgehaalde kapitaal in staat zijn om ons product om een allergie voor graspollen door de fase III van de klinische studie te loodsen en te gaan commercialiseren in Duitsland.” 

 

Asit Biotech gaat er prat op via zijn technologie de productie, identificatie en kwaliteitscontrole mogelijk te maken van innovatieve, actieve ingrediënten die bestaan uit een combinatie van hoogwaardig gezuiverde, natuurlijke allergeendeeltjes in een optimale selectiegrootte. Dankzij deze innovatieve technologie ontstaat snel een beschermende immuunreactie zonder de noodzaak voor een chemisch hulpmiddel. 

 

“Als we dat voldoende kunnen communiceren en onder de aandacht brengen, zullen beleggers ongetwijfeld geïnteresseerd geraken in ons bedrijf en in onze aandelen. We hadden ook niet verwacht dat de aandelenkoers als een speer de hoogte zou ingaan; We kijken de toekomst met vertrouwen tegemoet”, besluit Everard van der Straten.