4 December 2017 //
Geld en kennis voor groeiers
Op de CFO Conferenz kondigde minister van financiën Johan Van Overtveldt al aan dat hij meer wil doen om groeibedrijven te ondersteunen.

In een werkgroep waar ook investeerder Jurgen Ingels en FPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij) deel van uitmaken, wordt er onder andere overlegd om een fonds van fondsen te starten. Tijdens zijn uiteenzetting op de CFO Conferenz van FD-Magazine liet Johan Van Overtveldt wel verstaan dat dit niet zo gemakkelijk is als gedacht. Het komt eropaan te vermijden dat er een schijn van overheidsinmenging gewekt wordt. Eerder zouden andere initiatieven wel al goed zijn ontvangen zoals twee privakfondsen en een taxshelter.
Maar Jurgen Ingels wil de groeiers ook op een andere manier ondersteunen. Hij weet uit eigen ervaring dat jonge bedrijven vaak kampen met een gebrek aan kennis over praktisch management. Daarvoor had hij al een initiatief genomen met een nieuw netwerk Scale-ups.eu waarin ervaren ondernemers jonge entrepreneurs steunen met raad over het aanwerven van de juiste mensen, het kiezen van de beste software voor een bepaalde functie, enzovoort. “Mensen met een ervaringen en een groot netwerk kunnen dit gewoon sneller. Als zij raad geven, kan je tijd winnen, de tijd als het ware samendrukken. Die time squeeze kan bepalend zijn voor het succes van een groeibedrijf omdat de snelle introductie van producten vaak essentieel is,” zei Jurgen Ingels tijdens de vragenronde op de CFO Conferenz.