30 Oktober 2018 //
Gimv investeert in Franse kaasproducent La Comtoise
Gimv voert momenteel exclusieve onderhandelingen met Céréa Capital II over het verwerven van een meerderheidsbelang in het kapitaal van La Comtoise. De overige aandelen blijven in handen van de oprichter en voorzitter Michel Vanhove en van het management. Doel van deze transactie is de internationale groei en expansie van de onderneming te ondersteunen.

Deze Franse onderneming ontwikkelt en produceert smeltkazen en kaasspecialiteiten voor de voedingsindustrie, met eindproducten zoals cordon bleu, croque-monsieur, broodjes en hamburgers. Daarmee richt La Comtoise zich op de dynamische en tegelijk stabiele markt van snacks en half-afgewerkte voedingsproducten. Op basis van R&D en efficiënte productie ontwikkelt La Comtoise producten op maat voor zowel bestaande als potentiële klanten.

Sinds de intrede van de investeerders Céréa Capital II en Unigrains in 2015 kon La Comtoise een mooi groeitraject voorleggen. Vandaag realiseert de onderneming met 37 personeelsleden een omzet van 33 miljoen euro.

De investering van Gimv komt op een cruciaal moment: La Comtoise verdubbelt de komende maanden zijn productiecapaciteit naar 24.000 ton/jaar. Het bedrijf creëert op die manier ruimte voor groei via nieuwe productoplossingen, o.a. kaassauzen.

Anne Caron, Partner bij Gimv, en Guillaume Bardy, Principal, verklaren: “Wij zijn erg blij dat we Michel Vanhove en zijn team in deze nieuwe groeifase kunnen begeleiden. Deze participatie past zeer goed in de investeringsfilosofie van ons Connected Consumer-platform, dat vertrouwd is met deze sector via eerdere investeringen in de voedingsindustrie in Frankrijk en in de rest van Europa. Gimv zal La Comtoise op alle mogelijke manieren ondersteunen in zijn verdere groeitraject.”