3 Februari 2016 //
JC
Hoofdzetel KBC te groot door vele thuiswerk
Bankverzekeraar KBC heeft zopas één van zijn kantoorgebouwen aan de Havenlaan verkocht aan projectontwikkelaar Skyline. Door het vele thuiswerk is de hoofdzetel te groot geworden.

KBC verkocht één van zijn drie gebouwen aan de Havenlaan, zo vernam brusselnieuws.be. Het gebouw op nummer 12, vlakbij Thurn & Taxis, waarin behalve de marktzaal ook dochtermaatschappijen als KBC Security en de vastgoedmaatschappij van KBC gevestigd zijn, werd zopas, samen met 193 garageplaatsen, voor 22,5 miljoen euro verkocht aan promotor Skyline Development.

 

“Tegenwoordig werken onze medewerkers vaak thuis of in een kantoor dichter bij huis,” zegde KBC-woordvoerder Stef Leunens aan brusselnieuws.be. “We stimuleren thuiswerk, onder meer om ecologische redenen. De leidraad is dat iedereen één à twee dagen per week van huis uit werkt.”

Maar hierdoor ligt de bezetting van de kantoorplekken een pak lager dan vroeger en worden alle activiteiten geconcentreerd in twee gebouwen, “dat is ook goedkoper in het beheer.”

 

KBC huurt het derde gebouw wel nog twee jaar om een geleidelijke verhuis mogelijk te maken. “Een marktzaal verhuis je niet zomaar van de ene dag op de andere,” zegt Leunens.

 

BRON: brusselnieuws.be