5 September 2018 //
June Energy trekt 2,1 miljoen euro via business angels
Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen helpt Belgische innovator energiesector aan werkingsmiddelen, kennis en netwerk. Het levert 2,1 miljoen euro om Belgische energiemarkt versneld te vernieuwen en ecologischer te maken.

De Belgische starter June Energy trekt 2,1 miljoen euro vers kapitaal aan. De onderneming biedt slimme technologie en diensten waarmee gezinnen hun energieverbruik en -productie kunnen optimaliseren. June Energy wil door een goede mix van leverancier, eigen energiebronnen en -opslag de energiefactuur van gezinnen naar 0 euro brengen. Op die manier geeft het de transitie van de Belgische energiemarkt een duw in de rug.


Van de totale investering is 725.000 euro afkomstig van 4 business angels van BAN Vlaanderen;  enkele privé investeerders zijn goed voor het saldo van de totale investering. De business angels zijn stuk voor stuk ondernemers met massa's ervaring in de energiesector en een duidelijke visie op de toekomst. Ze zullen de jonge onderneming dan ook bijstaan in haar dagelijkse reilen en zeilen. BAN Vlaanderen streeft steeds de beste overeenkomst na tussen onderneming en business angels, zodat er naast het kapitaal een hoge toegevoegde waarde in de firma komt.

 

Vincent De Dobbeleer, co-founder June Energy: '70 procent van de Belgische gezinnen veranderen niet jaarlijks van leverancier, waardoor ze besparingen van honderden euro's mislopen. Wij houden continu de prijzen en promoties van alle leveranciers in de gaten en schakelen een klant automatisch om wanneer er een gunstiger aanbod is. Doordat we het verbruik van onze klanten 24/7 meten en analyseren, kunnen we ook perfect berekenen hoeveel alternatieve energiebronnen – denk aan zonnepanelen - ze nodig hebben om in hun eigen energie te voorzien en ook hoeveel energie ze moeten opslaan voor momenten dat de zon niet schijnt. We willen de factuur naar 0 euro herleiden. Op termijn zullen we ook berekenen hoeveel energie een gezin zal kunnen doorverkopen en dus verdienen aan energieproductie.'