21 Februari 2018 //
Kazi krijgt steun van business angels
Business angels van BAN Vlaanderen helpen HR Intelligence startup aan middelen en kennis om talentenmarkten te veroveren.

De Vlaamse HR tech-onderneming Kazi haalt 550.000 euro aan kapitaal op dankzij het Business Angels Netwerk Vlaanderen (BAN Vlaanderen) en een KMO-Cofinanciering van PMV. Tegelijk treden drie nieuwe business angels van BAN Vlaanderen met hun expertise in het bestuur van de onderneming.

Kazi ontwikkelt technologie die intelligentie injecteert in het arbeidsmarktproces, waarmee partners hun HR-vraagstukken oplossen. De bijkomende middelen zullen Kazi in staat stellen om sneller in te spelen op een explosief groeiende vraag. Kazi’s technologie vormt ook de basis voor het onlineplatform Kazi.be dat inspeelt op de markt van hoogopgeleide starters. Het intelligente systeem laat werkgevers en talenten één taal spreken en helpt zo om verwachtingen fijner op elkaar af te stemmen en aldus de aanwerving van passend jong talent veel beter en sneller te doen verlopen.

Kazi ontwikkelt sinds 2014 in samenwerking met Thomas More Hogeschool de digitale technologie en intelligentie die het rekruteringsproces efficiënter doen verlopen én tegelijkertijd de retentie van passend talent verhogen. 

Nikolaas Bellens, CEO van Kazi, licht toe: 'Eén op twee jonge talenten kijkt binnen het jaar na zijn aanwerving alweer uit naar een andere baan. In de meeste gevallen komt dit door verkeerde verwachtingen en waarden die niet overeenstemmen met die van de werkgever. Die verspilling van talent kost ondernemingen en de samenleving tijd en geld. 

De kapitaalronde bestaat voor de helft uit een KMO-Cofinanciering van PMV. Voorts neemt CEO Nikolaas Bellens voor 75.000 euro deel aan de kapitaalverhoging. Het saldo is afkomstig van seed investors Dirk Willems, Dirk Debast en Annemie Verstappen die hun inbreng verhogen. Daarnaast stappen ook drie nieuwe business angels van BAN Vlaanderen in het kapitaal van de onderneming, waaronder Matthieu Verstraete van Student.be en Vincent De Preter die beiden tot de Raad van Bestuur zullen toetreden.