24 Januari 2018 //
Monitoring van risico’s op natuurrampen
Allianz Global Corporate & Specialty lanceert een nieuwe service in risicobeheer: Nat Cat Solutions.

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) kondigt de lancering aan van Nat Cat Solutions door Allianz Risk Consulting (ARC), een nieuwe klantendienst voor preventie van natuurrampen. Hiervoor werkt AGCS samen met Predict Services, een dochteronderneming van Airbus, de nationale weerdienst Météo France en BRL, een bedrijf dat zich specialiseert in het toezicht en controle van natuurlijke gevaren. Zo bieden zij hun klanten een oplossing op maat om risico’s van natuurrampen beter te anticiperen, ze te voorkomen en te beheren.

Deze nieuwe service is nu beschikbaar voor alle AGCS klanten in Europa en zal in de loop van 2018 verder uitgerold worden in Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika.

“Natuurrampen en extreme weersomstandigheden nemen wereldwijd toe, zowel in frequentie als ernst. Wij willen bedrijven helpen de juiste beslissing te maken in noodsituaties om schade te voorkomen of toch te minimaliseren. De gecombineerde expertise van onze risico ingenieurs en de diensten van Predict kunnen dit waarmaken,” zegt Ronald Jorssen, Risk Control Manager België.

De nieuwe Nat Cat Solutions service van AGCS zal hun klanten helpen zich beter voor te bereiden op of om te gaan met natuurrampen. AGCS’ klanten kunnen genieten van 24/7 toezicht van hun sites over heel de wereld en ontvangen real-time waarschuwingen per e-mail of SMS wanneer een van hun sites zou kunnen worden beïnvloed door natuurlijke gevaren.