27 April 2017 //
Niet wachten op de witte raaf
Bijna 9 op 10 Belgische bedrijven hebben moeite om de juiste financiële profielen te vinden.

Dat blijkt uit onderzoek van het gespecialiseerde rekruteringsbureau Robert Half bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs.Gespecialiseerde finance- en accountingprofielen zijn vandaag erg gegeerd. 29% van de Belgische CFO’s plant de komende maanden nieuwe posities toe te voegen aan zijn of haar team. Geen eenvoudige opdracht: er blijft een aanhoudend tekort aan gekwalificeerde financiële professionals. Bijna 9 op 10 Belgische bedrijven heeft het moeilijk om de vacatures voor financiële profielen in te vullen.

Onevenwicht in vraag en aanbod
Het evenwicht tussen de vraag van bedrijven en het aanbod van financiële kandidaten is ver zoek. Door de schaarste op de arbeidsmarkt voor financiële profielen zijn bedrijven genoodzaakt om hun rekruteringsstrategie bij te sturen om bepaalde vacatures te kunnen invullen. Meer dan 8 op 10 van de bevraagde CFO’s overweegt dan ook openstaande vacatures in te vullen met niet-financiële profielen en hen intern de juiste bij- of omscholing te voorzien.
Dat is niet onlogisch volgens Joël Poilvache, director bij Robert Half: “In een zeer competitieve markt mogen bedrijven niet blijven wachten op die ene ‘witte raaf’. Ze moeten zich vooral bewust zijn van wat de echte must-haves en wat de nice-to-haves zijn voor een functie. Bepaalde skills zijn natuurlijk onontbeerlijk maar er zijn ook vaardigheden die gemakkelijk aangeleerd kunnen worden op de werkvloer.” Dat blijkt ook uit de hoofdreden die CFO’s opgeven om niet-financiële profielen aan te werven: 59% geeft aan dat voor sommige profielen de soft skills belangrijker zijn dan de technische vaardigheden.

 

De top vijf van de moeilijk vindbare profielen ziet er als volgt uit.

1. Financial Management/Controlling (45%)
2. Accounting (37%)
3. Risk Management (36%)
4. Business/Financial Analyse (35%)
5. Interne Audit (34%