28 November 2018 //
Nieuw Wetboek Vennootschappen: mogelijkheden voor ondernemers
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), bedrijfsinformatiespecialist Graydon en de Federatie van het Notariaat (Fednot) brengen daarom een brochure uit waarin de kernpunten van deze omvangrijke hervorming op een bevattelijke wijze worden toegelicht.

De commissie Justitie heeft in tweede lezing het licht op groen gezet voor het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en verenigingen. De hervorming heeft een belangrijke impact op de Belgische ondernemingswereld.
De hervorming noodzaakt ondernemers om stil te staan bij de vele juridische facetten die gepaard gaan met de opstart en de uitbouw van een onderneming. Het vernieuwde wetboek biedt aanzienlijke opportuniteiten om het juridische kader af te stemmen op de werkelijke noden en wensen van ondernemers.

De regels die het leven van een vennootschap beheersen, krijgen een diepgaande hertekening. Flexibilisering, modernisering en vereenvoudiging zijn daarbij de uitgangspunten. Dat klinkt erg mooi, maar wat betekent dat concreet voor een ondernemer? Moet ik morgen meteen mijn statuten aanpassen? Ben ik nog steeds baas in eigen bedrijf?

Om ondernemers wegwijs te maken in de belangrijkste innovaties hebben Fednot, Graydon Belgium nv en het VBO de handen in elkaar geslagen. Deze beknopte publicatie bevat een overzicht van de belangrijkste ‘aandachtspunten’ voor elke ondernemer en is beschikbaar via deze link.