18 September 2018 //
Nieuwe kapitaalsinjectie voor fintech start-up Virteo
De Belgische fintech start-up Virteo heeft voor de derde keer kapitaal opgehaald. Theodorus, Sherpa Invest 2 en het Ark Angels Activator Fund (AAAF) verhogen het werkkapitaal met 1,1 miljoen euro.

Virteo is een neutrale communitytoepassing voor de invordering van onbetaalde facturen: gebruikers beheren er hun creditdossiers en wijzen ze toe aan een community van aangesloten invorderaars die elke stap in de software registreren. Daarmee maakt Virteo het invorderingsproces eenvoudiger en transparanter voor bedrijven, zodat ze meer controle krijgen over de aanpak en ook gemaakte kosten door de invorderaars.
Virteo is beschikbaar sinds de tweede helft van 2017. Sindsdien verwerken een aantal steden en gemeenten, ziekenhuizen en bedrijven samen al ongeveer tienduizend invorderingsdossiers per maand via de software. “Onze toepassing staat volledig op punt en we zullen de kapitaalsinjectie aanwenden om onze verkoopinspanningen op te voeren”, zegt CEO Karel Vanderheyden. “We verwachten volgend jaar break-even te draaien. Binnen de twaalf maanden wil Virteo uitbreiden naar Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, in een latere fase volgen andere EU-landen.”