20 Februari 2018 //
Outspot trekt BNP Paribas Fortis Private Equity aan als aandeelhouder
De investeringsmaatschappij BNP Paribas Fortis Private Equity neemt een minderheidsbelang in Outspot, de allereerste aanbieder van online groepsaankopen in België.

De oprichters van Outspot, de broers Stefan en Thomas Van Overbeke, houden het merendeel van het bedrijf in handen. “We zien in BNP Paribas Fortis Private Equity een dynamische en onafhankelijke partner die begrijpt waar we mee bezig zijn en die volop bereid is te helpen om onze plannen te realiseren”, zegt Thomas Van Overbeke. “We zijn enorm geëvolueerd sinds onze beginjaren, maar in e-commerce is het van groot belang om te blijven innoveren en te blijven inspelen op de wisselende noden en verlangens van de klant. Met een stevige internationale financiële partner aan onze zijde staan we sterker dan ooit om als een van de weinige puur Belgische e-commercebedrijven deze uitdaging aan te gaan.”

Groei in binnen- en buitenland
Outspot biedt sinds 2009 online groepsaankopen aan. Het bedrijf groeide in 2012 via twee overnames uit tot één van de grotere spelers in de Benelux. In België kocht het Promocity, toen de derde grootste speler in ons land. In Nederland verwierf het GoShareThis. Eind 2015 nam Outspot bovendien Groupolitan over van Rossel om de positie in België verder te verankeren.

Intussen heeft Outspot zijn Nederlandse activiteiten verder uitgebreid en boorde het bedrijf in 2014 bovendien markten aan in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Daardoor is het ledenaantal vandaag opgelopen tot circa 17 miljoen. Samen met het uitgekiend productaanbod en de gerenommeerde klantenservice doen al deze overnames de omzet van Outspot jaarlijks stijgen met ongeveer 20%. Het doel is om de groei in 2018 nog te versnellen via bijkomende overnames in het buitenland.