23 Oktober 2018 //
Overname met geld van crowdlending
Schoonmaakbedrijf Group-f uit Kontich haalt €800.000 op via het crowdlendingplatform Look&Fin voor de overname van Vectro Cleaning BVBA uit Herent

Schoonmaakbedrijf Group-f uit Kontich haalt in slechts 2 uur 800.000 euro op bij 318 investeerders via de Belgische specialist in crowdlending (KMO-lening) Look&Fin. Deze fondsen zullen gebruikt worden om de overname van sectorgenoot Vectro Cleaning BVBA uit Herent te financieren.

Het in 2004 opgerichte schoonmaakbedrijf Group-f uit Kontich is een van de grootste zelfstandige schoonmaakbedrijven in België en biedt een totaalservice aan voor poets- en onderhoudswerk. Het biedt momenteel 3 activiteiten aan: dienstencheques (thuisreiniging en strijken), schoonmaak van bedrijven / kantoren / hotels en de verhuur van hoogwerkers. Het heeft een geconsolideerde omzet van bijna 35 miljoen euro en stelt meer dan 1.500 mensen tewerk.

De overname van het Herentse Vectro Cleaning BVBA dat gespecialiseerd is in de schoonmaak van bedrijven en het wassen van ramen, zal Group-f helpen haar groeistrategie voort te zetten. Met een jaarlijkse omzet van 3,5 miljoen euro zal Vector Cleaning BVBA Group-f’s dienstenaanbod op het gebied van schoonmaakactiveiten uitbreiden en de groep ook toegang geven tot de Vlaams-Brabantse markt.

Group-f besloot deze overname financieren door 800.000 euro te lenen via het crowdlending platform Look&Fin. De lening van 800.000 euro is gestructureerd over een periode van 60 maanden en draagt een rente van 7,5% per jaar voor de 318 kredietverstrekkers. Deze lening kan elk jaar zonder kosten vervroegd worden terugbetaald.