6 Juni 2018 //
Skwarel haalt een miljoen euro op
Skwarel realiseert een kapitaalsverhoging van een miljoen euro. Securex stapt mee in het aandeelhouderschap.

Skwarel is software die het mogelijk maakt om de communicatie tussen boekhouders en hun cliënten te digitaliseren en de samenwerking te versterken. Met de fondsenwerving wil Skwarel:
• de bestaande mogelijkheden van zijn software versterken;
• zich blijvend profileren op de Belgische en Luxemburgse markt als beste samenwerkingsplatform;
• investeren in de Vlaamse markt;
• compatibel worden met andere boekhoudsoftware.

 


Philippe Denis, CEO van Skwarel legt uit: “De webapplicatie Skwarel, die verbonden is met boekhoudsoftware, versterkt dankzij zijn geavanceerde functies die continu evolueren, de interactie en de samenwerking tussen boekhouders en hun cliënten. Skwarel is eenvoudig, intuïtief en toegespitst op de noden van boekhouders zodat ze hun cliënten gemakkelijker advies kunnen geven. Hoe doeltreffender de samenwerking is, hoe meer tijd de boekhouder wint bij het beheer van het dossier. Door deze tijdwinst kan de boekhouder zijn cliënt beter adviseren om zo zijn zaak te doen groeien.”
Reynald Jacobs, Deputy CEO van de groep Securex: “De investering van Securex in Skwarel past perfect in de strategie van Securex om meer diensten te kunnen bieden aan de tussenpersonen, onze boekhoudpartners, die voor ons erg belangrijk zijn. Skwarel heeft immers een oplossing ontwikkeld die het werk van boekhouder makkelijker maakt, zodat die meer kan betekenen voor zijn klanten.”
De nieuwe fondsenwerving van een miljoen euro van Skwarel bestaat onder andere uit 542.000 euro kapitaal van een ‘straight loan’ bij Belfius en een eventuele subsidie van 150.000 euro van Innoviris, het Brussels Instituut voor onderzoek en innovatie.