22 Mei 2018 //
Solvay centraliseert hedging in Brussel
De Belgische chemiegroep Solvay reorganiseert haar treasury-activiteiten. Dat heeft een effect op de vestigingen in Azië, maar ook in ons land.

Solvay had voordien al de hedging voor de zeventien vestigingen in China gecentraliseerd in Sjanghai. Daar werden de uitstaande risico’s voor die filialen opgeteld en ingedekt met behulp van diremaandelijkse fowardcontracten. Het gespecialiseerde medium Corporate Treasurer meldt dat dankzij de vooruitgang in de financiële technologie Solvay in staat is om die hedging nu op een mondiale schaal te centraliseren. Het gaat om software voor het beheer van buitenlandse munten, gecombineerd met multibankplatformen. Daarmee is het niet meer nodig om lokale banken te telefoneren om valuta-offertes te ontvangen. De groep kan dit nu in handen nemen voor al zijn vestigingen verspreid over de hele wereld.
Tegelijk reorganiseert Solvay het betalingsbeheer in Azië. Dat wordt nu gecentraliseerd in Bangkok omwille van de lagere personeelskost. Solvay zal wel gebruik maken van de diensten van een Chinese bank voor de betalingen in China. 

Bron: CT