7 September 2016 //
Start it @kbc trekt Hans Similon aan als Chief Evangelist
Vandaag start Hans Similon, de marketeer die operator Mobile Vikings op de kaart zette, bij Start it @kbc, een start-upcommunity. Hij zal er als Chief Evangelist de community van start-ups en mentoren naar een volgend niveau brengen.

Start it @kbc begon in 2013 met 50 start-ups, maar die teller staat intussen op ruim 380, verspreid over zes locaties: Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Tientallen mentoren en experts begeleiden ondernemers om hun businessidee waar te maken. Ook (inter)nationaal gaat de incubator almaar meer samenwerkingen aan. 


Lode Uytterschaut, founder van Start it @kbc: We kunnen bij Start it ondertussen spreken van een echt start-uplandschap. Ruim 380 start-ups in verschillende fases - van early stage tot groeibedrijf - en uit tal van sectoren komen hier samen. Ze inspireren elkaar en worden in onze Academy gecoacht door experts uit verschillende disciplines."

 

Katrien Dewijngaert, co-founder van Start it @kbc: “Mobile Vikings is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat door zijn community voortgestuwd wordt. Met de hulp van Hans Similon willen we de sterke lokale community’s van Start it @kbc nog beter op elkaar afstemmen. Het aantrekken van nieuwe mentoren is daarin een belangrijke factor.”

 

“Veel Belgische bedrijfsleiders en professionals beseffen niet hoe waardevol hun kennis en inzichten zijn voor onze jonge generatie ondernemers”, voegt Hans Similon toe. “Belgische kmo’s zijn de motor van onze economie. We willen deze ‘hidden stars’ opsporen en aantrekken, om hun expertise te delen met de pay it forward-mentaliteit die zo eigen is aan het Belgische start-uplandschap. Ze zullen ontdekken dat hun engagement hen een behoorlijke return of value oplevert.”

 

Start-ups in heel het land kunnen via www.startit.be nog tot 16 september 2016 hun businessidee indienen bij Start it @kbc. De geselecteerde ondernemers zullen op 7 oktober hun ideeën live voorstellen aan de jury van experts. De weerhouden start-ups worden opgenomen in de Start it @kbc-community.

 

Bedrijfsleiders en experts die mentor willen worden bij Start it @kbc, kunnen contact opnemen via startit@kbc.be.