Verschenen in het magazine van Juni 2018
11 Juli 2018 //
Peter Ooms
Student op sleeptouw
student Karel Versyp liep twee dagen mee met Peter Claes, hoofd van de afdeling Integration & Separation van KPMG Deal Advisory.

“Ondanks zijn enorm drukke agenda, heb ik erg veel opgestoken van Peter Claes. Hij heeft me twee dagen op sleeptouw genomen in de kantoren van Zaventem en Gent en me inzicht gegeven in zijn activiteiten. Twee dagen is kort, maar je hebt wél contact met de top van een bedrijf”, zegt Karel Versyp, student TEW corporate finance aan de Universiteit Gent.

 

“In vergelijking met de stage die ik liep op een kantoor van KBC, is dit een veel hoger niveau. Het contact met iemand die als verantwoordelijke van dichtbij betrokken is geweest bij bekende overnamedossiers, is boeiend. Meer specifiek kreeg ik inzicht in de methodologie waarmee KPMG wereldwijd integratie- en separatiedossiers aanpakt. De mate van detail van de onderliggende analyses heeft me echt verwonderd.”

 

Vertrouwelijke Materie

Karel Versyp zegt er meteen bij dat de nauwe betrokkenheid bij de dossiers ook een hinderpaal vormde. “Peter kon me niet meenemen naar bestaande klanten of over actuele dossiers praten. Dat begrijp ik volkomen, want het gaat om vertrouwelijke materie. In de plaats daarvan gaf hij me een snelcursus over zijn vakgebied: integratie en separatie. Peter Claes staat sinds anderhalf jaar aan het hoofd van de Belgische afdeling van KPMG en heeft opleidingen gevolgd in Londen, Parijs en Brussel. Het is een minder gebruikelijke specialiteit en dat maakt het nog interessanter.”

 

“Daarnaast hebben we het over carrièrekeuzes gehad. Het is pas daarna dat hij consultant is geworden. Het is interessant hoe hij de vergelijking maakt tussen die twee werelden op het vlak van expertise, bedrijfssfeer, doorgroeimogelijkheden, enzovoort.”