15 Januari 2018 //
Tomatenbedrijf Stoffels krijgt BNP en Invale als partners
BNP Paribas Fortis Private Equity bundelt krachten met Invale en bezorgt zo de grootste onafhankelijke tomatenproducent van ons land de nodige kennis en middelen voor een nieuwe expansiefase.

Tomatenbedrijf Stoffels groeide in 20 jaar tijd uit tot de grootste onafhankelijke tomatenproducent en -handelaar in België. Stoffels Tomaten kweekt, verpakt en verhandelt allerhande smaaktomaten, geproduceerd met respect voor de natuur en inspelend op de huidige maatschappelijke gevoeligheid voor gezond en gemakkelijk eten.

Ondertussen telt het bedrijf meer dan 200 personeelsleden die samen zorgen voor een omzet van 30 miljoen euro met afzet in 15 hoofdzakelijk Europese landen. Om een verdere internationale groei en professionalisering van de onderneming te realiseren, onderzocht het bedrijf afgelopen jaar verschillende mogelijkheden. Er werd gekeken naar een partner met langetermijnengagement die naast financiële middelen ook de nodige M&A-kennis kon aanbrengen om het bedrijf in het proces van Europese consolidatie te laten meespelen. De keuze viel op een partnership met twee langetermijninvesteerders.

De Antwerpse investeringsmaatschappij Invale allieerde zich met BNP Paribas Fortis Private Equity en beiden stapten op 12 januari 2018, elk als minderheidsaandeelhouder, mee in het bedrijf.