30 November 2018 //
UnifiedPost neemt Inventive Designers over
UnifiedPost, een van Europa’s toonaangevende FinTech bedrijven, heeft de Customer Communications Management (CCM) platformontwikkelaar Inventive Designers overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen, werd opgericht in 1993 en telt 60 medewerkers.

Inventive Designers helpt bedrijven beter communiceren met hun klanten en stakeholders via  geavanceerde softwaretechnologie en bijhorende consultingdiensten. Het bedrijf  lanceerde enkele succesvolle digitale oplossingen om de klantenervaring te verbeteren zoals “Scriptura Engage TM” en “Xribe” bij verschillende sectoren, waaronder de bank- en financiële sector, verzekeringen, nutsbedrijven, telecommunicatie en de overheid. Dankzij deze overname kan UnifiedPost Group niet alleen haar documentgeneratie- en distributiecapaciteiten uitbreiden, maar ook haar Europese klantenbestand en netwerk aan partners.

De Inventive Designers overname kadert in een reeks strategische projecten van UnifiedPost om sneller toegang te krijgen tot (transactie) documentbedrijven in heel Europa. Het fintech bedrijf wil zich positioneren als de uitgelezen platformleverancier voor het digitaliseren van B2B(2C) financiële waardeketen. Dit gaat van transactionele documentstromen, interacties tussen leverancier en klant, tot betalingen en meer.

In april dit jaar haalde UnifiedPost €25 miljoen op van Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), een Amerikaans investeringsbedrijf en een internationale mix van privé-investeerders.

“Door onze krachten te bundelen, kunnen we onmiddellijk een veel groter klantenbestand bedienen,” voegt Jim Verbist, CEO van Inventive Designers, toe.