4 Juli 2017 //
Vraag naar finance specialisten stijgt met 21%
Bij een analyse van het aantal geadverteerde vacatures, zag Walters People dat de vraag naar finance specialisten in de eerste helft van dit jaar met 21% gestegen was in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Welke profielen zijn het meest in vraag en waar bevinden die jobs zich dan? Coraline Hees, Team Leader, licht 3 trends op de Belgische financiële arbeidsmarkt verder toe.

1. Boekhouders blijven fel gegeerd in Antwerpen
De vraag naar boekhouders is nog steeds het hoogst in Vlaanderen: maar liefst 85% van alle geadverteerde jobs binnen boekhouding bevindt zich in een Vlaamse provincie. Boekhouders die open staan voor een nieuwe opportuniteit hebben de meeste keuze in Antwerpen, waar we een toename van 40% zien in het aantal vacatures ten opzichte van vorig jaar.


2. Controle & analyse jobs bij Brusselse headquarters
Na een aantal jaren bij een “Big 4” ruilen externe auditors hun job vaak voor een analyse of controle functie die dichter bij de business staat. Met één derde van de vraag, zijn analisten en controllers het meest gevraagd in Brussel.
“Het merendeel van grote bedrijven met internationale activiteiten hebben hun headquarters in de hoofdstad, waardoor de vraag naar controlling en analytische professionals het hoogst is in Brussel”, zegt Coraline Hees.

3. Stijging in het aantal back office functies binnen de banksector
Junior professionals blijven populair voor back office functies en de vraag naar tijdelijke back office medewerkers nam dit jaar met 73% toe, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
“Dankzij de sterke economische groei van het voorbije jaar werven banken en financiële instellingen tijdelijke back office medewerkers aan om hun toenemende workload aan te kunnen. Deze tijdelijke professionals zijn eveneens een ideale manier om de productiviteit binnen de organisatie optimaal te houden wanneer permanente collega’s ziek vallen of met vakantie zijn”, zegt Coraline Hees.