21 Augustus 2017 //
Wim Wuyts wordt CEO van wereldwijd netwerk van fiscale kantoren
De raad van bestuur van WTS Global heeft Wim Wuyts aangesteld tot CEO van hun snel groeiend netwerk van fiscale kantoren verspreid over meer dan 100 landen. Tevens werd Bernard Peeters, senior partner van Tiberghien Advocaten, voorgedragen als bestuurder van WTS Global.

WTS Global is een snel groeiend netwerk van onafhankelijke fiscale kantoren in inmiddels meer dan 100 landen. Het vond zijn oorsprong in Munchen in 2000 naar aanleiding van een spin off van de taksafdeling van Siemens. Het fiscale kantoor ondergaat sindsdien een exponentiële internationale groei en heeft als sterk onderscheidend kenmerk dat er nergens auditactiviteiten uitgeoefend worden teneinde mogelijke belangconflicten tegen te gaan. In België wordt WTS Global vertegenwoordigd door Tiberghien Advocaten en verder door T/A Economics als transfer pricing specialisten.
Fritz Esterer, voormalig senior Vice-President Tax Siemens en oprichter van WTS Global blijft voorzitter van de raad van bestuur van WTS Global. Bij de aanstelling van de nieuwe CEO zei hij: “It’s our absolute ambition of being thé alternative to the Big 4.”
Wim Wuyts was de afgelopen negen jaar vice-president, Global Head of Tax bij Bekaert en was tevens zeer nauw betrokken bij het strategisch transformatiebeleid zoals uitgetekend door Bekaert CEO Matthew Taylor. Wuyts die reeds meer dan 20 jaar wereldwijd actief is in de internationale fiscaliteit begon zijn loopbaan als stagiair bij de Belgische overheid om nadien internationaal door te groeien bij Arthur Andersen, Levi Strauss & co, Baxter, Agfa-Gevaert en Bekaert. Eind maart beëindigde Wuyts - na zes jaar - zijn laatste mandaat als voorzitter van de fiscale commissie bij het VBO. In die hoedanigheid schrijft hij ook regelmatig voor FD Magazine. 
Wim Wuyts teert op een zeer ruim Belgisch en internationaal netwerk dat onlangs resulteerde in de oprichting van de International School for Tax Leadership dat aangestuurd wordt vanop de campus in Fontainebleau (Frankrijk). In 2018 rolt hij zijn School verder uit in Silicon Valley, Californië.
Voor Bernard Peeters is de intensifiëring van de contacten met WTS Global van strategisch belang in het kader van de verdere internationalisering van het Tiberghien kantoor. “Het is onze ambitie volop door te breken bij de sterk internationaal georiënteerde multinationale ondernemingen met talrijke buitenlandse vestigingen," aldus Bernard Peeters.