5 September 2018
Credit Café
Op 5 september komt de hele Belgische credit community samen in Puurs. We laten drie experts aan het woord. Aansluitend wordt u uitgenodigd om de brouwerij van Duvel Moortgat in Puurs te bezoeken, en krijgt u de mogelijkheid om te netwerken met uw collega's in credit management.

Tom Vantyghem: Hoe doe je aan risk assesment in een internationale omgeving?

Commerciële risico's inschatten op basis van kredietanalyses veronderstelt een actieve aanpak door de kredietmanager. Daar komt heel wat bij kijken. Van financiële analyse van de jaarrekening (in de verschillende landen), over het capteren en verwerken van feitelijke gegevens (bijv betaalgedrag), naar het aanvoelen van de juiste diagnose (kredietconclusie). Daar komt ook veel communicatie bij kijken, met zowel externe, als interne partijen. Niet iedereen begrijpt immers altijd goed wat een dergelijke aanpak allemaal impliceert, en dat geldt ook soms voor de eigen superieuren. De perceptie werkt al eens contra-productief. Tom Vantyghem breekt een lans voor dit actief kredietmanagement ondersteund met een specifieke verzekering van het type Excess of Loss. Ook dat is een weinig verspreid instrument dat nochtans een aantal voordelen biedt. 

 

 

Tom Vantyghem is al ruim dertig jaar actief als kredietmanager in internationale omgevingen. Hij is ook al jaren columnist voor FDmagazine en actief binnen het Instituut voor Kredietmanagement.

 

 

 

Luc De Wilde: Credit management in health care, een niet klinische benadering. Actief en bedrijfsondersteunend credit management als ondersteuning voor de marktstrategie.

Commerciële situaties zijn steeds sneller onderheving aan trends die geïnitieerd worden door o.m. economische, financiële, technologische en politieke evoluties en dat vaak op korte en middellange termijn. (The morning tweet is often rendered void by the evening tweet or vice versa).

Met de juiste aanpak en de nodige ondersteuning kan credit management een pro-actieve rol opnemen om de verkoopsstrategie te ondersteunen en, waarom niet, ook te helpen sturen. Luc bespreekt de uitdagingen om credit management te profileren als business partner zowel binnen de eigen organisatie als bij de klanten.

 

 

 

Luc De Wilde is bijna dertig jaar actief in kredietmanagement bij verschillende internationale bedrijven en sinds 2,5 jaar Regional Credit Manager bij Agfa HealthCare.

 

 

 Thomas Martens: Credit management in een gedecentraliseerde context

Centraal credit management in een internationale & gedecentraliseerde onderneming vereist een pragmatische aanpak met respect voor de lokale aanpak. Gemeenschappelijke targets zijn hierbij essentieel. Thomas zal getuigen over het belang van een pragmatische hands-on benadering van credit management met respect voor de verschillende businessmodellen en culturen.


 

 

 

Thomas Martens is Group Credit Manager bij Umicore. Hij behaalde een Master in Business Engineering, Producion Management.

 

 

 

 

 

Programma:

16u00 Verwelkoming

17u00 - 17u30 - Tom Vantyghem

17u30 - 18u00 - Luc De Wilde

18u00 - 18u30 - Thomas Martens

18u30 Bezoek Brouwerij

19u30 Drinks and Bites

 

 

 

 

 

 

Toegangsprijzen

 

 Abonnee

 Geen abonnee

 Finance (niet commercieel)

 € 200,00

 € 235,00

 Finance (commercieel)

 € 275,00

 € 310,00

 

Vragen?

Kira Dhanijns, Sales FDMagazine, helpt u graag verder.

U kan Kira bereiken via :

 

 

Sponsors: