4 Oktober 2018
FDseminar Fast Finance - 4 oktober
In geen andere bedrijfsafdeling hebben de technologische ontwikkelingen een dergelijk groot effect als in de financiële afdeling.

 

Medewerkers krijgen nieuwe softwaresystemen voorgeschoteld. Ze moeten aan de slag in digitale netwerken samen met leveranciers en klanten. Nieuwe technologieën als cloud computing, blockchain, big data en artificiële intelligentie maken snel opgang. Bedrijven willen op die manier manuele handelingen vervangen door automatisering. Financiële processen zoals de verwerking van facturen, het boeken van kosten en het maken van consolidaties moeten efficiënter en sneller verlopen zodat de medewerkers zich kunnen focussen op handelingen met een hogere toegevoegde waarde. Die evolutie heeft ook een effect op andere tendensen zoals outsourcing en offshoring. In dit seminarie laten we experten én ervaringsdeskundigen aan het woord om de deelnemers wegwijs te maken in deze snelle ontwikkelingen.

 

Lien Wauters-Van der Taelen: Vlaamse overheid versnelt het betalingsproces

De Vlaamse overheid zet sterk in op de digitalisering van de financiële processen ondermeer door de invoering van e-procurement en het gebruik van de elektronische factuur. Dat project boekt nu ook concrete resultaten. "We stellen vast dat de hele Vlaamse overheid intussen sneller betaalt. Cijfers voor het laatste kwartaal van 2017 tonen aan dat het percentage van late betalingen met 13% gezakt is ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.”

 

 

Lien Wauters-Van der Taelen is lid van het Vlaamse E-invoicing team.

 

 

 

 

 

Michel Haesendonckx: continuous closing & machine learning

Voor bedrijven is het niet langer voldoende om een keer per maand een financiële afsluiting te doen, en pas dan de nodige financiële inzichten te verschaffen.  Om m.a.w  meerdere malen per maand een (voorlopige) afsluiting te kunnen uitvoeren is het dus nodig om taken efficiënter uit te voeren.  Niet enkel sneller, maar ook minder manueel. Een dergelijke automatisering kan veel baat hebben bij het invoeren van machine learning. Michel Haesendonckx brengt voorbeelden uit de praktijk van de reconciliatie van openstaande facturen met inkomende betalingen, en de reconciliatie van goederenontvangst met inkomende facturen. Daarnaast focust hij op de mogelijke efficiëntieverhoging in een shared service center.

 

 

Michel Haesendonckx is Global Solution Owner FP&A/ Management Accounting van SAP

 

 

 

 

 

Thomas van Turnhout en Koen van Eijk: robots automatiseren het financiële proces

Oakwood is een jonge startup die toch al ervaring heeft met het implementeren van robotic process automation in de financiële afdeling van organisaties zoals Adidas en AZ Middelares. Stichters Thomas van Turnhout en Koen van Eijk bieden de deelnemers een perspectief op die automatiseringstrajecten en geven tips & tricks over hoe ook middelgrote bedrijven succesvol kunnen zijn met het implementeren van robots.

 

Thomas van Turnhout en Koen van Eijk zijn de founders van Oakwood.ai, een start-up die gespecialiseerd is in automatisatie en praktische toepassingen voor machine learning

 

 

 

 

Locatie:

BluePoint Antwerpen

Filip Williotstraat 9

2600 Berchem

 

Programma

16u00-17u00: Welkomstkoffie

17u00-17u45: Lien Wauters-Van der Taelen

17u45-18u30: Michel Haesendonckx

18u30-19u00: Koffiepauze

19u00-20u00: Thomas van Turnhout & Koen van Eijk

20u00-21u30: Walking dinner

 

 

Toegangsprijzen

 

 Abonnee

 Geen abonnee

 Finance (niet commercieel)

 € 200,00

 € 235,00

 Finance (commercieel)

 € 275,00

 € 310,00

 

Vragen?

Kira Dhanijns, Sales FDMagazine, helpt u graag verder.

U kan Kira bereiken via :

 

Annulatie?

Annuleren is niet mogelijk, u kan enkel een collega sturen of een andere seminar bijwonen.