22 Maart 2018
FDSeminar Financiering
Bedrijven hebben de keuze uit een zeer breed aanbod van financieringsmiddelen dat ook steeds meer verfijnd wordt. Van overheidswege is er al heel veel steun voor startups, maar nu wil men ook meer doen voor groeibedrijven met een extra overheidsgarantie zowel op Belgisch als Europees vlak. Een belangrijk onderdeel van financiering is ook het beheersen van de risico's en op dat vlak positioneren de verzekeringsmaatschappijen zich met een aangepast aanbod.


Nathalie De Ceulaer, CFO Van Fortino, schreef zonet het boek What the fund met praktische tips voor starters en groeibedrijven die zich willen financieren. Daarbij heeft ze oog voor alle financieringsmethodes: banken, family & friends, investeerders enzovoort. Ze stelt ook de vraag of die extra financiering wel altijd nodig is. Is het niet beter om wat langer op eigen benen te blijven staan?

 

 

Professor Rudy Aernoudt is als chief economist betrokken bij een initiatief van de Europese Commissie om via een specifieke garantieregeling extra kapitaal te voorzien voor een specifieke niche van onderneming: het groeibedrijf dat een groot bedrag nodig heeft en moeite heeft om dat geld in Europa te vinden. Het historisch voorbeeld is Skype dat aanvankelijk Europees geld kreeg voor de opstart, maar daarna geen 100 miljoen euro kon vinden en daarom in handen kwam van Microsoft. Het nieuwe vehikel Escalar moet Europese groeibedrijven de kans geven om hier te blijven en door te groeien. 

 

Programma

16u00-17u00: Welkomstkoffie

17u00-18u30: Seminarie deel 1

18u30-19u00: Koffiepauze

19u00-20u00: Seminarie deel 2

20u00-21u30: Walking dinner

 

 

 

Sponsors:

 

 

 

Locatie:

BluePoint

Filip Williotstraat 9
2600 Antwerpen

 

Toegangsprijzen

 

 Abonnee

 Geen abonnee

 Finance (niet commercieel)

 € 200,00

 € 235,00

 Finance (commercieel)

 € 275,00

 € 310,00

 

Vragen?

Kira Dhanijns, Sales FDMagazine, helpt u graag verder.

U kan Kira bereiken via :

 

Annulatie?

Annuleren is niet mogelijk, u kan enkel een collega sturen of een andere seminar bijwonen.