Birgit Conix gaat naar het Zwitserse Sonova

TUI AG

Cfo

Sonova

Cfo

Sonova Holding AG maakt vandaag bekend dat Birgit Conix de functie van Chief Financial Officer (CFO) zal opnemen vanaf mei 2021.

Sonova is een Zwitserse fabrikant van hooroplossingen waaronder het merk Laperre in België. De firma is wereldwijd actief. Sonova maakte gisteren bekend dat Birgit Conix later dit jaar cfo wordt.

Birgit Conix is een doorgewinterde CFO met meer dan 25 jaar internationale ervaring in financiën, strategie en bedrijfsactiviteiten in meerdere industrieën, waaronder medische apparatuur, farmaceutica, consumentengoederen, media en telecommunicatie. Ze heeft een bewezen staat van dienst in het effectief leiden van wereldwijde financiële organisaties, het ondersteunen van een strategische agenda en het verbeteren van efficiëntie.

Bij Sonova volgt zij Hartwig Grevener op die meer dan acht jaar als CFO van de Sonova Group heeft gewerkt.

Birgit Conix (geboren in 1965) was Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van de toerismegroep TUI van 2018 tot 2021. Voor ze bij TUI kwam, was ze Chief Financial Officer van Telenet Group. Daarvoor bekleedde ze verschillende topposities op het gebied van financiën, strategie en bedrijfsvoering in de divisies farmaceutische en medische hulpmiddelen bij Johnson & Johnson en in financiën bij Heineken, Tenneco en Reed Elsevier.

Ze heeft een MBA van Booth School of Business aan de Universiteit van Chicago en een Master of Science in Business Economics van de Universiteit van Tilburg.