Frank Geelen gaat naar ISS Nederland

ISS Group Belgium

Cfo

ISS Facility Services Nederland

Cfo

Nadat hij een tijd de functies van cfo België en Nederland heeft gecombineerd, gaat Frank Geelen zich voortaan focussen op de financiële organisatie van ISS bij onze noorderburen. Tegelijk treedt hij op als finance ambassador voor de groep.

ISS Facility Services Nederland maakt deel uit van een wereldwijde groep gespecialiseerd in het leveren van allerlei diensten rond bedrijfsgebouwen zoals schoonmaak, catering, technische diensten enzovoort. Frank Geelen werkt al een tijdje in de Nederlandse vestiging na de komst van een nieuwe ceo die nieuw businessplan heeft uitgewerkt en de organisatie geherstructureerd. “Die reorganisatie was volop aan de gang en daarbovenop is nog eens de coronacrisis gekomen die het bedrijf zwaar getroffen heeft. Doel is om de nieuwe structuur op poten te zetten, zodat de organisatie klaar is om weer te groeien,” zegt Frank Geelen.

Hij verlaat nu zijn positie bij ISS België waar hij al sinds 2012 aan de slag was. “De bestaande financiële afdeling bestond op dat moment voornamelijk uit de boekhouding. Ik heb het takenpakket fors uitgebreid met veel aandacht voor de controlling. Tegelijk zijn we begonnen met een efficiëntieoefening waarbij een groot deel van de financiële afdeling uiteindelijk is geoutsourcet naar India. We zijn echter blijven standaardiseren, automatiseren en robotiseren zodat we na verloop van tijd al die processen weer hebben kunnen insourcen. Die aanpak wordt nu gezien als een best practice in de groep. Daarom heeft men me gevraagd om samen met een aantal collega’s ook ambassadeur te spelen voor die aanpak binnen de groep”, zegt Frank Geelen.

Voor ISS bouwde hij een carrière op in diverse filialen van Siemens.