Glenn Kerremans wordt Head of Finance van Kitchenaid Emea

Whirlpool

Head of finance Benelux

Kitchenaid

Head of finance Emea

Glenn Kerremans maakt carrière bij Europese Whirlpool-organisatie met zijn overstap naar de aparte entiteit Kitchenaid.

Glenn Kerremans wordt head of finance van Kitchenaid Emea. Kitchenaid is een apart merk van robuuste keukentoestellen binnen Whirlpool. Die Amerikaanse beursgenoteerde groep is wereldwijd de grootste leverancier van witgoed, met een omzet van twintig miljard dollar. Glenn Kerremans komt aan het hoofd van het financiële team voor Emea in het hoofdkwartier in Brussel. In 2020 realiseerde Kitchenaid door de lockdown en de vernieuwde aandacht voor koken en bakken een omzetstijging van twintig procent.

Processen optimaliseren

“Kitchenaid Emea draaide vorig jaar een omzet van meer dan driehonderd miljoen euro en sloot het jaar af met een sterke cashflowpositie. De snelle groei zet druk op de interne processen. De focus voor komende jaren ligt op het continu verbeteren van deze processen. De kredietafdeling verder uitbouwen is ook cruciaal bij sterke groei. Daarnaast ligt er nog potentieel in het verbeteren van onze rol als businesspartner van de operationele afdelingen. Verder kunnen we nog meer informatie en advies bieden bij investeringsbeslissingen of verbeteringen in de supplychain en de serviceafdeling. Daarbij mogen we de compliance – zoals Sarbanes-Oxley – niet uit het oog verliezen.”

Ervaring in de groep

Het financieel team van Kitchenaid Emea bestaat uit twaalf medewerkers, ondersteund door twee collega’s in het shared service center van Whirlpool in Polen. In Brussel werkt het team vooral aan kredietbeheer, binnenkomende facturen, boekhouding en compliance, en businesspartnering. “Een specifieke verantwoordelijkheid van finance is de optimale prijszetting bepalen, in nauwe samenwerking met het commercieel departement”, zegt Glenn Kerremans. Zijn ervaring met de bestaande structuren en methodes bij Whirlpool komt nu goed van pas. Meer dan tien jaar geleden startte hij als business warranty analyst bij Whirlpool. “Ik heb er intussen meerdere posities ingevuld in verschillende financiële teams. Whirlpool heeft een centraal ERP-systeem dat we intussen overal gebruiken.”

Kredietfunctie geoptimaliseerd

Heeft hij zich specifiek voorbereid op de promotie? “Je moet je altijd voorbereiden op de volgende stap. Vanuit mijn vorige functie als head of finance Benelux van Whirlpool nam ik de verantwoordelijkheid in een project om de kredietfunctie van Kitchenaid te optimaliseren. Dat heeft zeker een rol gespeeld. Daarnaast moedigt Whirlpool mobiliteit aan via zijn mentorprogramma: managers hebben minstens elke maand contact met jongere collega’s. Op die manier bouw je een netwerk uit met topmensen in het bedrijf.” Glenn Kerremans begon zijn carrière op de klantendienst van Caterpillar en werkte ook als financieel analist bij Joos Consulting.