Isabel Roels is cfo BeNeNO van Elanco

Astellas Pharma

Director Finance

Elanco

Cfo Belgium, Netherlands & Nordics

In volle lockdown is Isabel Roels gestart aan een nieuwe job als cfo Belgium, Netherlands & Nordics van Elanco. Dat is een fabrikant van geneesmiddelen voor huisdieren en de veeteelt.

Elanco was tot voor kort de divisie dierengeneesmiddelen van de farmagroep Eli Lilly. Ze werd afgesplitst in 2018. Elanco is snel gegroeid, onder andere door de overname van gelijkaardige departementen van Novartis, Lohmann en recent nog Bayer. Die laatste acquisitie zal Elanco in de komende maanden volledig integreren. Elanco is een van de grootste animal health bedrijven ter wereld. De groep noteert op de beurs van New York.

Isabel Roels zal optreden als cfo voor België, Nederland en de Noord-Europese landen. Haar belangrijkste opdracht is het realiseren van de afsplitsing van de financiële processen uit het shared service center van Eli Lilly. Dat houdt onder andere de implementatie van een nieuw ERP-systeem in. Daarnaast moet ze snel de financiële planning verbeteren én het team uitbreiden.

Isabel Roels werkte voorheen bij het Japanse Astellas Pharma. Ze deed daarvoor nog ervaring op bij Yamanouchi Pharma. Haar carrière begon bij Cougar Consulting als boekhoudster.