Jean-Marc Roelandt is de nieuwe cfo van Biocartis

Biocartis is een Belgisch bedrijf in de moleculaire diagnostiek met een focus op oncologie. Jean-Marc Roelandt vervangt als nieuwe cfo Ewoud Welten die in maart vertrok naar The Surgical Company.

Biocartis is genoteerd aan Euronext en staat bekend als een aanbieder van innovatieve diagnostische oplossingen . Het biedt intussen samen met een aantal gerenommeerde partners tests aan om verschillende types kanker en andere aandoeningen te herkennen. “We blijven nog volop in investeringsmodus en daarvoor is er dus veel geld nodig. Onder mijn voorganger Ewoud Welten werd nog een converteerbare obligatie uitgegeven voor 150 miljoen euro. Dat geld komt nu heel goed van pas. Een belangrijke taak zal zijn om van dat bedrag de conversie of de herfinanciering veilig te stellen tegen de vervaldatum in 2024. De strategische doelstelling blijft hoe dan ook om zo snel mogelijk break-even te draaien.

Tegelijk moeten we via duidelijke communicatie van onze commerciële en financiële doelstellingen het vertrouwen van onze aandeelhouders herwinnen. Na een mindere prestatie in de VS vorig jaar, daalde de koers van het aandeel. Nu ligt die op een niveau dat lager ligt dan wat het aandeel volgens ons waard is. Dat vertrouwen herstellen is een tweede prioriteit,” zegt Jean-Marc Roelandt.

Hij wijst nog op de dubbele impact van covid 19. Enerzijds brengt dat moeilijkheden met zich mee voor de commerciële werking en voor de financiële vooruitzichten. Anderzijds maakt de crisis de nood aan een snelle diagnose heel duidelijk. Biocartis werkt aan een eigen SARS-CoV-2 test op zijn Idylla-platform die het later dit jaar wil uitbrengen.

Jean-Marc Roelandt was in zijn vorige functie cfo van het diagnostisch bedrijf MDx Health en kent de sector dus goed. Daarvoor was hij actief in beursgenoteerde bedrijven als Ubizen en BHF Kleinwort Benson.