Karen Van den Driessche aan de slag bij Ontex

Avnet

Assistant Treasury Director

Ontex

Group Treasurer

Ontex heeft Karen Van den Driessche aangesteld als Group Treasurer. Zij is aan de slag gegaan in april 2020 in volle lockdownperiode.

De fabrikant van luiers en hygiëneproducten uit Aalst is intussen niet alleen in Europa, maar na overnames in Brazilië en Mexico, en vestigingen in onder andere Turkije, Algerije, Ethiopië en Pakistan actief over de hele wereld. Ontex zit volop in een ommezwaai om de Transform to Grow-strategie te realiseren. De investeerders hebben onlangs nog benadrukt dat ze concrete resultaten willen zien.

Karen Van den Driessche werkt samen met de VP Corporate Finance en CFO en zal als Group Treasurer nauw betrokken zijn bij de theasuriestrategie van de groep. In deze moeilijke tijden zal veel van haar tijd gaan naar het beheer van het werkkapitaal. Daarnaast voorziet ze in de toekomst ook nauw betrokken te zijn bij de financiering van de groep.

In haar vorige functie was Karen Van den Driessche Assistant Treasurer bij de Amerikaanse distributeur van elektronische componenten Avnet. Dat was een veel groter bedrijf (17 miljard euro omzet), maar het actieterrein van de treasurer op het hoofdkwartier van Ontex (2,2 miljard euro omzet) is heel wat breder.

Daarvoor vervulde Karen Van den Driessche thesauriefuncties bij AB Inbev, Agfa en Coca-Cola Enterprises. Ze begon haar carrière bij Solutia. Ze is intussen ook al bijna vijf jaar voorzitter van Ateb, de vereniging van Belgische treasurers.