Ken Tignol is Vice President Finance van Johnson & Johnson Supply Chain Deliver

Janssen Pharma Global Manufacturing

Senior Director Finance

Johnson & Johnson Supply Chain Deliver

Vice President Finance

Daarmee zet hij de stap van Janssen Pharma Global Manufacturing waar hij optrad als Senior Director Finance naar het groepsniveau. Ken Tignol krijgt een wereldwijde verantwoordelijkheid en zal leidinggeven aan een team van 40 mensen in verschillende vestigingen verspreid over de hele wereld.

Supply Chain Deliver staat in voor de logistieke processen voor het afleveren van de afgewerkte producten naar de klanten. Johnson & Johnson organiseert dat op een wereldwijde schaal voor zijn drie divisies: consumer, medical devices en pharma. “Onze eerste taak is het correct afleveren van de producten volgens de steeds strengere eisen van de klanten. Het verbeteren van die dienstverlening kan ons een groot concurrentieel voordeel bieden. Tegelijk moeten we zorgen dat het proces efficiënt en kostenbewust verloopt,” zegt Ken Tignol.

Zijn functie is om strategisch mee te denken en op te treden als businesspartner voor de afdeling. Dat kan door het aanreiken van analyses, het maken van strategische en financiële plannen, maar ook door de nauwgezette opvolging van de operationele en financiële resultaten. Doorheen alle activiteiten blijft compliance een topprioriteit.

“Onze activiteiten zijn wereldwijd georganiseerd, maar het beslissingscentrum zit in het hoofdkwartier in de VS. De groep wil echter ook meer financiële verantwoordelijkheid in Europa onderbrengen. Dat houdt in dat ik veel vanop afstand zal moeten beheren. Op dat vlak is dit ook een pilootproject”, zegt Ken Tignol.

Ken Tignol werkt al zestien jaar binnen de groep Johnson & Johnson in verschillende functies. Hij startte zijn carrière als Financial Analist bij P&G.