Leslie Totté is Director FP&A van Telenet Group

T4 Finance

Advisor

Telenet

Director FP&A

Hij zal zich focussen op de verschillende vormen van planning: meerjarenplanning, budgettering en forecasting. Daarbij hoort ook de analyse van de gerealiseerde cijfers.

“Telenet heeft de afgelopen jaren al wat overnames op zijn actief en zal die strategie mogelijks blijven behouden. Bij elke integratie duiken dan uitdagingen op om de systemen en datasets van de nieuwe acquisities te integreren met de bestaande rapportering. In de loop van mijn carrière heb ik meerdere van dergelijke projecten geleid. Daar heb ik heel wat ervaring opgebouwd met het implementeren en beheren van rapporteringssystemen,” zegt Leslie Totté.

Hij wijst erop dat Telenet nu al beschikt over goede rapportering- en analysetools. Toch wil de telecomgroep nog verdere stappen zetten. Telenet streeft naar een volledige dekking van de hele onderneming met alle processen. Dat moet de organisatie toelaten om nog beter te kunnen bijsturen in de afdelingen zodat ze hun vooropgestelde financiële resultaten kunnen behalen. Dat vraagt een goede samenwerking met de controllers van alle afdelingen en met de verantwoordelijken binnen Finance zoals accounting, consolidatie, thesaurie en taks.

Leslie Totté was hiervoor in dit domein als financieel adviseur actief voor beursgenoteerde bedrijven zoals Greenyard Group. Eerder vervulde hij de functie van CFO bij investeringsmaatschappij Incofin en Deputy CFO bij Van Hool. Hij startte zijn carrière als bedrijfsrevisor bij EY.