LynxCare Clinical Informatics werft Kenny Willems aan als COO/CFO

SMS-Timing

COO

LynxCare Clinical Informatics

COO en CFO

LynxCare is een jong healthtech bedrijf dat is gestart met de steun van Imec. Ondertussen heeft het financiering gevonden bij bekende bio- & healthtech investeerders zoals Annie Vereecken en Herman Verelst. Kenny Willems wordt er COO én CFO.

Het bedrijf ontwikkelt een big-data platform dat klinische informatie via artificiële intelligence gaat distilleren uit ongestructureerde data in bijvoorbeeld patiëntendossiers binnen ziekenhuizen.  De software laat de artsen en directies van ziekenhuizen toe om de kwaliteit van de zorg beter in kaart te brengen. Deze inzichten zijn niet alleen nuttig voor ziekenhuizen, maar ook zeer interessant voor farmabedrijven en verzekeringsmaatschappijen. 

Het LynxCare-platform draait vandaag reeds in een vijftiental ziekenhuizen, voornamelijk in België, maar ook enkele in de VS.  Daarnaast werkt de startup samen met enkele grote farmabedrijven.

Kenny Willems is sinds enkele weken verantwoordelijk voor de implementatieprojecten bij klanten én bewaakt daarnaast ook de financiën als CFO.  In die hoedanigheid neemt hij samen met de CEO ook de investor relations voor zijn rekening.

Voorheen was hij al actief als CFO bij iMinds en dus nauw betrokken bij een resem startups. Daarbij trad hij talloze keren op als mentor en zetelde hij in een resem adviesraden van innovatieve organisaties. In het begin van zijn carrière was hij actief als manager bij verschillende consultingbedrijven zoals Arthur Andersen, Deloitte en Joos Consulting.